DİYARBAKIR / ÇINAR - Ortaşar İlkokulu

.
ORTAŞAR MAH. ORTAŞAR KÜME EVLERİ NO 78 ÇINAR / DİYARBAKIR
Vizyon
- Atatürkçü, Atatürk ilke ve devrimlerini tanıyan, yurdunu seven, - Çağdaş, demokratik ve lâik - Ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, - Değişim ve gelişime açık - Kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, - Bilgi çağının gereklerini yerine getiren, - Öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen - Yaratıcı ve üretken, - Hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik sayan, - Düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş, Bireyler yetiştirmek...
Misyon
Öğrencilerimizin; - Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmeleri - Bilgili, becerikli, öz güvenli olmaları - Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmaları - Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri - Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmaları - Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmeleri - Düşünsel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü olanak sağlanmaktadır.
.
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Okulda görevli personelin tamamı Diyarbakır´da kalıp ,il merkezinden gidiş-geliş yapmaktadırlar.
Yerleşim Yeri
Yol tamamiyle asfalt olup ortalama varış süresi 25dk´dır. Çınar : Diyarbakır- Mardin karayolunun 32.km´ sinde bulunmaktadır.Ortalama varış süresi 25dk´dır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Ortaşar Köyü : Diyarbakır il merkezine uzaklığı 30km olup Çınar ilçe merkezine uzaklığı 25km´dir.